13 рок-кліпів для вашої вечірки на Геловін

Disclaimer. Даний матеріал не є топом чи вичерпним списком і не несе ніякої аналітичної цінності. Він являє собою плейлист одного з авторів Daily Metal, улюбленим заняттям якого є мордування власних друзів своїм начебто винятковим музичним смаком.

Отже, якщо ви не читаєте дісклеймери або не сприймаєте усе надто серйозно, то поїхали.

1. Давайте розберемось одразу: в Україні свідомі християни Хелоуїн не святкують. Свідомі християни в Україні святкують Геловін. Якщо ви настільки героїчні, що не закинули читати навіть після такого святотатства, тоді насолодіться першим шедевром від інших відомих святотатців: Мерліна Менсона та Кліффа Тіма Бертона.

2. А наша вечірка продовжується. Чесно, хотів кинути щось із Джигурди, але чомусь не знайшов записів його співу, та і ми тут виступаємо за європейські цінності, як би. Шо ж, тоді зустрічайте – Роб Зомбі!

3. Продовжимо тему європейських цінностей і зачепимо трохи несезонну тему – Євробачення. Ви вже здогадались, кого я маю на увазі. І не кажіть, що “Hard Rock Hallelujah” не має прямого відношення до Геловіну. Та ви й не скажете, хіба ні?

4. Ви можете сказати, шо я заганяю вас у старіну і шо зара таке вже ніхто не слухає, Лорді вже не ті, Менсон розкабанів, а ви вообще в школі вчитесь. То я скину вам трохи свіжачка, а заодно і рецепт, як облаштувати власний шкільний Геловін (це, звісно, якшо вам дозволить завуч з виховної роботи) прямо від Метью Белламі.

5. Ой ні, що це: я запустив наступну пісню, але замість виття вовків чую: «та ну, шо за фігня, це ж Daily-fuckin-Metal, а ви тут про Muse говорите». Ладно. Ізвіняюсь. Я ж сьогодні ді-джей, я ж все для людей, не уходьте з моєї вечірки, зара буде музон, шо нада, не закривайте двері! Я знаю, ви любите Powerwolf! Більше Павервольфа богу Павервольфа!

6. (А якщо ви не любите Powerwolf, то для вас є Ghost, які теж знімають кліпи наче спеціально для Геловіна, плюс, якщо воля завуча з виховної роботи вам благоволить, ви можете знайти ідею для запального масового танцю)

7. Продовжимо тему розмальованих і розмаскованих. А заодно розбавимо атмосферу медлячком, шоб ти кровавими сльозами заплакала. В общем, нічо інтересного, а якшо ви до цих пір школьнік, то перегортайте одразу до треку № 8, ото тупо кайф, а це фігня, нашо воно вам, я серйозно.

8… тому що трек № 8 – це “Колискова” від нашого гурту ВВ. От тут ми дійсно трохи відпочинемо від усілякої жесті (хоча мені у 8 років було стрьомно. Ладно, брешу, мені тоді було не 8, а 13, та все одно було стрьомно. Але зараз я кайфую. Оцінив у всій красі велич даного творіння).

9. Навіть дивно, “Колискова” стремала, а от Rammstein – ні, хоча саме їх творчість, зазвичай, шокує куди сильніше. Ну але то лірика, ми трохи збавили темп, треба повертати. Виберемо не найхайповіший, проте найгеловінніший кліп Раммів.

10. Ой, що це? Знову голоси: ет, Раммштайн, банально, та вони всюди є, тіки їх і знає, небось, іди бабушку свою Раммштайном лякай. А от тут я вже возражу. По-перше, бабушка моя продвинута, навіть без окулярів може відрізнити Пашу з Epolets від нового Шерлока, по-друге, крім Rammstein я ще чув, як мінімум, Oomph! Ці дядьки теж вміють знімати кліпи. І, якщо чесно, саме їх роботи для мене є найбільш муторними.

11. З бабушками розібрались, а на випадок, якщо після двох німецьких пісень до вас у кімнату забіг дєдушка і з криком «Держи, фашист, гранату!» загрожує перетворити вашу геловінівську вечірку на комсомольське весілля, ви можете спробувати використати його ностальгічну енергію на вашу користь, поставивши «нову пісню Deep Purple».

12. Ми продовжуємо відриватись. Але дєдушка заразив мене ностальгією, і того я вспомнив свій перший рінгтон на кнопочній Нокії – “Shut Your Mouth”. І не кажіть, шо це не геловінська пісня: я помню, як моя школьна група грала цю пісню на школьному же Геловіні. І пофіг, шо вокаліст два рази проспівав перший куплет, а клавішну партію виконувала скрипка, це було мясіще і всі аплодірували і кричали «браво».

13. От і празднік підходить до кінця, тож давайте устроїмо слем, мош-піт і стіну смерті під буллетів! Летс гет крейзі! І пофіг, шо кліп з іспанськими субтітрами: вони, по-перше, смотряться готічненько, по-друге, без них цей кліп тіки в 240р існує.

Ви ше тут? А, залишились сказати, що я – хворий виродок,  плейлист мій – фігня для десятикласниць і нам не місце на Daily Metal? Ну тоді давайте так: 100 лайків – і я роблю іще один плейлист, з ритуальними вбивствами і блудницями, після якого ви згадаєте, що таке справжній метал \m/